5 ok, amiért ne szexeljünk, ha nincs kedvünk!

Azt már tudjuk, hogy milyen pozitív hatással van ránk egy jó szex, de vajon mi van az ellenkező esetben?

5 ok, amiért ne szexeljünk, ha nincs kedvünk!

A két legmotiválóbb erő, ami hajt bennünket a nincs kedvem együttlétekhez az a szeretet és a félelem. Szeretjük a másikat annyira, hogy jót akarunk neki, ráadásul félünk is attól, hogyha tőlünk nem kapja meg, akkor elmegy máshoz. Csak azt felejtjük el, hogy minden egyes alkalmomkor, amikor muszájból bújunk a partnerünkkel ágyba, akkor a lelkünk egy darabját veszítjük el.

1. Önmegerőszakolás: ha huzamosabb ideig nincs kedvünk lefeküdni a párunkkal, akkor bizony könnyen érezhetjük megerőszakolva magunkat, ha nem is testileg, de lelkileg mindenképp. Ennek következményeképpen egyre gyakrabban nem akarjuk majd, és beleesünk az ördögi körbe. 

2. Undorodás: ez a másik leggyakrabban előforduló probléma, hiszen megfordul a fejünkben, hogy miért nem veszi észre, hogy mennyire nincs hozzá kedvünk, lehet, hogy nem is ismer annyira, mint gondoltuk.

3.Kötelességtudat. Mi nők hajlamosak vagyunk úgy vélekedni a szexről, hogy kötelességünk az imádott férfinak bárhol és bármikor készen állni, amikor ő úgy szeretné. Ez már számos kapcsolat végét jelentette, hiszen az együttléteknek nem az lenne a fő célja, hogy teljesítsük a női "dolgunkat", hanem az, hogy mind a ketten élvezzük.

4.Előjönnek a testi tünetek is egy idő után, hiszen ha a lélek beteg, akkor a test is az lesz. Fájdalmassá válhat a szeretkezés, valamint különféle nőgyógyászati problémákat is előidézhet. De elég gyakran fordul elő még magától a  gondolattól i hányinger vagy fejfájás.

5.Depresszió. Azok a nők, akik egy kapcsolatban eljutnak arra a szintre, hogy az alkalmakkor csak muszájból fekszenek le a társukkal, előbb vagy utóbb depressziósok lehetnek, hiszen megkérdőjelezik saját női mivoltukat a kapcsolatban és az élet egyéb más területén is.