Alvás közben orgazmus? 5 dolog, amit még nem tudtál róla!

Valóság vagy mítosz? Te áltélted már ezt az élményt?

Alvás közben orgazmus? 5 dolog, amit még nem tudtál róla!

Nagyon régóta sejtjük, hogy alvás közben is képesek vagyunk megélni a szexuális élményeket, még a nők is, pedig sokáig csak a férfiakról gondolták ezt. De pontosan mit is jelent ez? Mit kell róla tudnunk?

1. Sokaknak fogalmuk sincs, és rettentő kínosan élik meg, ha arra ébrednek reggel, hogy az ágyneműn látható jelei maradtak az éjszakai örömnek. Ahelyett, hogy keresnénk az okait, inkább örüljünk neki, mert kevés embernek adatik meg!

2. Az okok természetesen az erotikus álmokhoz vezethetőek vissza, ami persze nem is meglepő, hiszen az alvás azon fázisában, amikor még éppen nem alszunk mélyen, de már nem is vagyunk ébren, akkor álmodunk a legintenzívebben. Arról nem is beszélve, hogy ezalatt a REM fázis alatt sokkal több vér kering a nemiszervekbe, mint általában, és önmagában ez is kiválthatja az orgazmust.

3. A jó hír, hogy egyáltalán nem korfüggő! A férfiak és a nők egyaránt megtapasztalhatják bármely életszakaszban ezt a maradandó élményt, hiszen az agyunk nem törődik azzal, hogy éppen hány évesek vagyunk, csak a libidónk érdekli.

4. Kevesen, de vannak olyan beállítottságú emberek, akik csak így képesek átélni az orgazmust. Ha jobban belegondolunk, ez nem is annyira meglepő, hiszen alvás közben lazulunk el teljesen, és ekkor száműzzük a stresszt a leghatékonyabban. Nem is csoda, hogy reggelre kielégülten ébredünk, ugye?

5. Nagyban függ az alvási pozícióktól is, hogy képesek vagyunk-e elmenni álmunkban. Általában azoknak van nagyobb esélyük rá, akik hason fekve alszanak, ez a póz ugyanis elősegíti az orgazmust, mivel a nemiszervek könnyebben súrlódnak az ággyal, ami fokozza az izgalmi állapotot.

Tehát összegezve ne érezzünk bűntudatot miatta, inkább meséljük el a párunknak, így garantált lesz a reggeli gyors összebújás!