Hogyan tartsd meg az újévi fogadalmadat? 2. rész

Megmutatjuk, hogyan tartsd meg újévi fogadalmadat, amelyet lelkesen megfogadtál Szilveszterkor. Ha megfogadod ezeket a tanácsokat, kitartásodat siker koronázza majd.

Hogyan tartsd meg az újévi fogadalmadat? 2. rész

6.    Haladj lépésről lépésre!
Az a fogadalmad, hogy rendszeresen fogsz futni? Nagyszerű, de nem kell rögtön a maratonnal kezdened. Fuss először 250 métert, majd 500-at és így tovább, amíg elégedett nem leszel az eredménnyel. Ha csokifüggő vagy és le akarsz szokni erről, már azt is sikerként könyvelheted el, ha eleinte csökkented a megevett csokoládék mennyiségét. A lényeg, hogy folyamatosan tartsd szem előtt a kitűzött célt. Akár tervet is készíthetsz, ami segít átlátni, hogyan haladsz.
7.    Jutalmazd meg magad!
Minden alkalommal, amikor sikerült megtenned egy nagyobb lépést vagy ellenálltál a csábításnak, lepd meg magad valamivel. Ha például le tudtál adni 2-3 kilót, vegyél magadnak egy szép ruhát, cipőt, vagy jutalmazd meg magad egy wellness hétvégével. Ha sikerült visszafizetned az adósságod, ünnepeld meg tortával vagy egy finom vacsorával!
8.    Ne veszítsd el a kedved kisebb visszaesések esetén!
Kevés olyan ember van, aki soha nem inog meg, ha meg akar változni. Az a lényeg, hogy ha vissza is estél valamiért, tudd, hogy ez nem ok arra, hogy feladd a fogadalmadat. Ha már több hónapja nem dohányzol, de egy buliban elszívsz egy szálat, nem kell másnap is rágyújtanod csak azért, mert egyszer hibáztál. Inkább tanulj belőle, vond le a megfelelő következtetéseket, így legközelebb jobban ellen tudsz állni a csábításnak.
9.    Kerüld a kísértést!
Gondold át, hogy milyen esetben vagy hajlamos arra a cselekedetre, amin változtatni akarsz. A rossz szokások elhagyását nagyban megkönnyíti, ha elkerülöd ezeket a helyzeteket. Ha például le akarsz szokni a dohányzásról, kerüld a füstös szórakozóhelyeket, ha pedig diétázni szeretnél, akkor a barátaiddal ne térjetek be a közeli cukrászdába, inkább sétáljatok egyet a parkban.
10.    Beszélj a céljaidról, keress sorstársakat!
Oszd meg újévi fogadalmaidat a családtagjaiddal, barátaiddal – akik szeretnek, támogatni fognak. Ha nem túlságosan elrugaszkodott az újévi fogadalmad, biztosan találsz az ismerőseid között olyat, aki hasonlót tervez. Egymást bátorítva könnyebb megtartani a fogadalmat!