Túlélni a karácsonyt szingliként 1. rész

A karácsonyi ünnepek talán az év legnehezebb időszaka az egyedülállóaknak. Természetesen nem mindegy, hogy milyen módon vannak egyedül.

Túlélni a karácsonyt szingliként 1. rész

Egyedül élnek, de van családjuk és velük töltik az ünnepeket, vagy nincs számításba jöhető családjuk. Vagy azért, mert már meghaltak a szüleik, vagy annyira megromlott a kapcsolatuk, hogy ilyenkor sem akarnak találkozni. Még rosszabb lehet azoknak, akik egykék, vagy túl messze él a testvérük, külföldön és a jelenlegi helyzet ellehetetleníti a találkozást.
Ha egy szinglinek van gyereke, az teljesen más helyzet, főként, ha a gyerek még kiskorú és vele él. Vagy nem élnek együtt, de az ünnepek alatt valamennyi időt együtt tudnak tölteni. Olyan is van, aki túl messze él a gyerekétől vagy a másik szülő mindent megtett annak érdekében, hogy távol tartsa tőle a gyermekét. Sokféle helyzet létezik.
Ebben az időszakban folyamatosan bombáznak minket a tökéletes karácsony, tökéletes család, terített asztal, havas táj, jókedv és kacagás jellegű illúziókkal. Igazán erősnek kell lennie annak, akit ez teljesen hidegen hagy. Aki úgy képes átélni ezt az időszakot, hogy nem érzi azt, hogy neki is kijárna ez a képeskönyvbe illő boldogság, de valahogy nem akar összejönni.
Cseppet sem segít ezen a helyzeten, hogy a plázák és bevásárlóközpontok már október végén, november elején elkezdik árulni a karácsonyi termékeiket és már ilyenkor a karácsonyi dekorációval és zenékkel találkozhatunk vásárlás közben.
Amikor pedig elérkezik az a három nap (merthogy hazánkban ezzel is szembe kell nézniük a szingliknek, hogy három napig tart a karácsony), sok egyedülálló nagyon magányosnak érzi magát.
Ezt erősíti az is, hogy a közösségi médiában mindenki az élet napsütéses oldalát mutatja és a szeretet ünnepén igazán furcsán érezheti magát az, akinek a szerettei nem a közvetlen családtagjukat jelentik, hiszen sem házastársuk, sem gyerekük, de még aktuálisan párkapcsolatuk sincsen.