Vajon edzésnek számít a szex?

Sokan vallják, hogy kiváló kalóriaégetőnek minősülnek az együttlétek. Devalójában így van?

Vajon edzésnek számít a szex?

Ha a fiziológiai hatásokat vesszük alapul, akkor el kell ismernünk, hogy ugyanolyan hasznos lehet a kiadós lepedőakrobatika, mint a testedzés. A szex időtartamán és intenzitásán múlik, hogy kiválthatja-e a délutáni futást. Nem csak kielégítő, de izzasztó élmény is a kiadós hancúrozás, ráadásul a szex egy olyan mozgásforma, amire mindenki kapható.

A rendszeres szexuális élet számos egészségügyi előnnyel jár: erősíti a szívet és az immunrendszert, oldja a stresszt, sőt még a vérnyomásunkra is kedvező hatással bír. Hasonló jellegű hatása van, mint a testedzésnek, de ez fordítva is igaz, ugyanis a sport jó hatással van a nemi életre. A sporttól viszont hosszú távon az izmok erősödését várhatjuk, melyekre a szex hossza, gyakorisága és intenzitása átlagosan nem elegendő. Ilyen szempontból a szex nem válthatja ki a legtöbb erősítő mozgásformát.

A rendszeres testmozgás serkenti az erek tágulását is, így a férfiak potenciájára van jótékony hatással. A szex csökkenti a stresszt, és bizonyítottan jó hatással van a vérnyomásra. Kutatók szerint azok, akik többször bújtak össze párjukkal, gyengébben reagáltak a mindennapi feszültséggel teli helyzetekre, így kevésbé terhelték keringési és idegrendszerüket. A kiegyensúlyozott szexuális élet hozzájárul az egészséghez.

Heti egy, vagy két alkalom emeli a vérben található antitestek számát, amelyek ellenállóbbá tesznek a fertőzésekkel szemben. A szex munka – mind fizikai, mind pedig szellemi értelemben, amit ha jól végzel el, nemcsak orgazmus lehet a jutalmad, hanem jóleső fáradtság is. Az ágyban megvalósított gyakorlatok javítják a szív- és érrendszer teljesítményét, az testtónust, a hajlékonyságot, az egyensúlyérzéket, arról nem is beszélve, hogy lelkileg is kiegyensúlyozottá tesznek. Vigyázz, mert az együttlétek után sokan farkaséhségről számolnak be, aminek hatására ennél sokkal több tápanyagot tölthetsz vissza a szervezetedbe!